Gilbert over WK: "Belgen zijn outsider"

“De Belgen zijn voor een keer outsider op een WK wielrennen.” Dat zegt Philippe Gilbert, onze laatste Belgische wereldkampioen op de weg, aan VTM NIEUWS-journalist Merijn Casteleyn. Gilbert rijdt niet mee, omdat hij na een knieschijfbreuk in de Ronde Van Frankrijk niet op tijd fit raakt.

De revalidatie van Gilbert verloopt wel zeer goed. Meer nog, Gilbert won zondag zijn eerste wedstrijd van het seizoen, en dat zo snel na zijn blessure. “Ik ben superblij met een eindelijke een zege, zeker na de valpartij in de Tour”, zegt hij.

Sterkste
Gilbert mocht zelf het WK-parcours al eens verkennen en blikt al even vooruit op wat een wedstrijd met een loodzware finale kan worden. “Ik heb vijf keer de lange klim gereden, en een keer de laatste klim met percentages tot 28 procent”, vertelt hij aan Merijn Casteleyn. “Ik reed met mijn normaal verzet, 39*28, en reed met een snelheid tussen vijf en zeven kilometer omhoog.”

Volgens Gilbert zal de sterkste renner morgen dan ook winnen. “Julian Alaphilippe (een ploegmaat van Gilbert nvdr.) is de logische favoriet, zeker als je zijn seizoen bekijkt. Ik wens hem de wereldtitel toe”, zegt hij nog.