Dit is eerste plooibare smartphone

Samsung bood gisteren een blik op hun allereerste smartphone met een vouwbaar scherm. Voorlopig gaat het enkel om een prototype, pas in “de komende maanden” gaat het scherm in productie. Het toestel werd heel kort getoond tijdens de Samsung Developer Conference 2018 in San Francisco.

Het toestel werd niet alleen in een flashy video getoond, maar ook al kort gedemonstreerd op het podium door topman Justin Denision, die het toestel nonchalant uit zijn binnenzak haalde. Het plooibare scherm zorgt ervoor dat de smartphone opgevouwen kan worden, en toch kan uitpakken met een naadloos, groot scherm. In uitgevouwen toestand heeft het toestel een schermdiagonaal van 7,3 inch (18,5 centimeter). “Wanneer het open is, is het een tablet die de ervaring biedt van een groot scherm. Wanneer je het sluit, is het telefoon die in je broekzak past”, aldus Denision.

Samsung noemt het plooischerm zijn “Infinity Flex Display”. “Het combineert het beste van twee werelden: een compacte smartphone die je kunt uitvouwen tot een groot display”, klinkt het promopraatje. “Je mobiele ervaring past zich naadloos aan het veranderende scherm aan en tegelijkertijd kun je ook nog eens drie actieve apps open hebben.”

Veel wil Samsung duidelijk nog niet kwijt over de innovatie. De lichten werden tijdens de demonstratie gedimd en de totale demo duurde minder dan een minuutje. Ook over de prijs en de datum waarop het in de winkel zal liggen, zijn er geen details bekendgemaakt. Wel zal het toestel in “de komende maanden” in productie gaan, wat doet vermoeden dat het in 2019 op de markt komt.

Samsung is niet de enige die aan een plooibare telefoon werkt. Vorige week dook al een werkende opvouwbare telefoon op van de onbekende Chinese producent Royole.