Zagen Amerikanen UFO in 2004?

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft beelden vrijgegeven van een mysterieus object dat in 2004 is gefilmd voor de kust van San Diego, in het zuiden van Californië. Het lijkt een ovalen schotel die om zijn as draait. Veel mensen denken uiteraard meteen aan een ufo. Ook de piloten die de beelden hebben gemaakt, weten tot op vandaag niet wat het was.

De gevechtspiloten merkten het voorwerp op tijdens een oefenvlucht voor de kust van San Diego. Het mysterieuze object vliegt op zo'n 24 kilometer hoogte en is veel sneller dan het gevechtsvliegtuig.

De piloot, David Fravor die intussen met pensioen is, zal nooit vergeten wat hij dertien jaar geleden gezien heeft. “Het bewoog in willekeurige richtingen, zoals je met een helikopter kan doen maar dan wat abrupter.”

De langwerpige schotel verdwijnt even plots als die verschenen is. En dus blijft het een mysterie wat het was. Maar de piloot sluit niet uit dat hij een ufo gezien heeft. “Ik denk dat het echt is, want ik heb het gezien. En wat als er meer is en we niets doen?”, vraagt hij zich af.

Het Pentagon gaf vanaf 2007 elk jaar 18 miljoen euro aan uit aan onderzoek naar UFO's, tot de geldkraan in 2012 toegedraaid werd en het onderzoek stopte.