Miljardair lost studieschuld van 400 studenten af

De Amerikaanse miljardair Robert F. Smith neemt de studieschuld over van alle geslaagden van de jaargang 2019 aan het Morehouse College in de staat Georgia. Dat zijn er bijna 400. De studenten reageerden euforisch.

Hij maakte dat besluit bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst op dit opleidingsinstituut voor vooral zwarte jongemannen in Atlanta, waar hij een eredoctoraat kreeg. De studenten konden hun oren eerst amper geloven. Vervolgens trakteerden ze de gulle miljardair op een staande ovatie.

“We keken elkaar aan en zeiden: ‘Meent hij dit nu echt?’ Dat is veel geld”, verklaarde Robert James (21). Jonathan Epps (22) moest het nog allemaal wat laten bezinken. De student kon het amper vatten. Hij vond het de meest genereuze geste die hij ooit had gezien. “Ik heb er werkelijk geen woorden voor. Dit maakt een fantastische dag nog fantastischer.”

35 miljoen euro
Volgens CBS News kost dat grapje de filantroop, schatrijk geworden door investeringen in technologiebedrijven, ongeveer 40 miljoen dollar (ruim 35 miljoen euro). Smith schonk de school ook nog anderhalf miljoen dollar (omgerekend 1,3 miljoen euro).