Yordi “bang” na vrijlating aanvallers

De moeder van de 13-jarige Jordi uit Roeselare is misnoegd omdat de drie vechtersbazen die haar zoon in elkaar sloegen weer vrij rondlopen. De jeugdrechter wou de leider van de tienerbende nochtans laten opsluiten in een jeugdinstelling, maar daar was geen  plaats meer. Die dader is amper 14, hij was al bekend bij de politie.

Donderdag was Yordi nog opgelucht. De politie van Roeselare had de drie tieners opgepakt die hem in elkaar klopten. Maar nu zijn hij en zijn moeder vooral kwaad, omdat ze horen dat de daders al weer zijn vrijgelaten. De leider van de bende, een jongen van 14, was nochtans gekend bij de politie voor gelijkaardig geweld. Hij was het ook die Yordi twee weken geleden van zijn fiets sleurde en enkele vuistslagen gaf. Gevolg: een hersenschudding en verschillende kneuzingen.

De jeugdrechter wou de dader laten opsluiten in een jeugdinstelling, maar daar was geen plaats en dus moest hij hem wel laten gaan. Als binnenkort toch een plaats vrijkomt, moet de dader alsnog naar een instelling. Hoe dan ook blijft hij onder toezicht staan van de jeugdrechter.

Yordi is alleszins bang nu de jongens weer op vrije voeten zijn. “Ik durf niet meer alleen op straat, omdat ik altijd denk dat ze gaan terugkomen. Ik ben bang.” 

Bekijk ook: Moeder op zoek naar aftuigers zoon