Nieuw dopingverhaal rond Wiggins en Sky

De wielerploeg Team Sky en de Britse renner Bradley Wiggins hebben een "ethische lijn" overschreden door corticosteroïden toe te dienen voor de Ronde van Frankrijk van 2012. Dat blijkt uit een rapport dat Britse parlementsleden maandagmorgen gepubliceerd hebben. "Het doel hiervan was niet om een medische nood te behandelen, maar om de verhouding kracht ten opzichte van gewicht te verbeteren voor de start van de race."

Wiggins kreeg in 2012 toelating om voor de Ronde Van Frankrijk triamcinolon te gebruiken. Dat is een middel dat gebruikt wordt om allergieën en ademhalingsmoeilijkheden te behandelen. In het rapport van Cultuur, Media en Sport wordt er bijzondere aandacht besteed aan Wiggins en zijn overwinning in de Tour van 2012. "We geloven dat deze krachtige corticosteroïde gebruikt werd om Bradley Wiggins, en mogelijk andere renners die hem steunen, voor te bereiden op de Tour de France", vermeldt het rapport.

Ethische lijn overschreden
"Het doel hiervan was niet om een medische nood te behandelen, maar om de verhouding kracht ten opzichte van gewicht te verbeteren voor de start van de race."De Britse parlementscommissie beklemtoont dat er geen schending was van de regels van wereldantidopingagentschap. WADA. Wel werd er een ‘ethische lijn’ overschreden, zo luidt het. Wiggins ontkende altijd al sterk de dopinggeruchten.