Goud en Zilver voor Nina Derwael op EK

Turnster Nina Derwael is voor het tweede jaar op rij Europees kampioen op de brug met ongelijke leggers. De achttienjarige Derwael turnde een foutloze oefening, die ze startte met haar intussen typische ‘Derwael-beweging’. Derwael viel ook bij de balkoefening in de prijzen: daar haalde ze de zilveren medaille. 

Op de brug met ongelijke leggers kreeg Derwael van de jury 14.733 punten, wat eigenlijk aan de lage kant was voor haar moeilijke oefening. Daarmee deed ze wel beter dan bij haar vorige EK-winst vorig jaar. Toen haalde ze 14.633 punten.

Ook feest voor Derwael op de balk. Daar haalde de 18-jarige Truiense een score van 13.600 punten, goed voor de zilveren medaille. Het goud was voor de Nederlandse Sanne Wevers (13.900 punten).  Het brons was voor de Française Marine Boyer, met 13.166 punten. Maeyllyse Brassart werd zevende met een score van 12.266 punten.

Drie medailles
De Belgische delegatie telt zo voorlopig drie medailles op de European Championships in Glasgow. Vrijdag behaalde baanwielrenster Jolien D'hoore brons in de scratch. Vandaag won turnster Nina Derwael goud (brug met ongelijke leggers) en zilver (balk)