Club Brugge en Ivan Leko gaan in onderling overleg uit elkaar

Wat al een hele poos in de lucht hing, is nu bevestigd: Ivan Leko en Club Brugge gaan uit elkaar. Dat heeft blauw-zwart zopas bekend gemaakt via Twitter.

Goeie keuze
“Toen we twee jaar geleden de keuze maakten voor Ivan Leko als opvolger van Michel Preud’homme waren vele voetballiefhebbers verrast”, zegt voorzitter Bart Verhaeghe op de website van Club Brugge. “Maar zowel Vincent (Mannaert, red.) als ikzelf waren overtuigd van zijn capaciteiten en hij heeft ons niet teleurgesteld. We kunnen terugblikken op twee succesvolle seizoenen waarin we kampioen werden en de tweede plaats pakten. Het vijfde jaar op rij dat we in de top-2 eindigen trouwens, een bewijs van stabiliteit. We wensen Ivan het allerbeste in zijn verdere carrière!”

Trots en dankbaar
Ook Leko zelf reageerde al op de clubwebsite. “Ik ben de Club en in het bijzonder Vincent (Mannaert) en Bart (Verhaeghe) eeuwig dankbaar voor de kans die ik kreeg. Als jonge, relatief onervaren coach bij Club Brugge aan de slag mogen is een voorrecht. Het gevoel dat bij mij overheerst is trots. Trots op wat we samen met spelers, staf, supporters en bestuur hebben kunnen realiseren in de afgelopen twee jaar. Ik kijk met een warm gevoel terug op mijn periode bij Club en wens hen alle succes de komende seizoenen. Dankjewel.”

Naast het contract van Leko worden ook de contracten van zijn directe stafleden T2 Rudi Cossey, T3 Edward Still, keeperstrainer Tomislav Rogic en video-analist Nicolas Still niet verlengd. Allen kwamen samen met Leko naar Club. De weg voor Philippe Clement en zijn staf ligt dus open.