WhatsApp-update kan gênant zijn

Gebeurt het weleens dat je vingers wegglijden terwijl je een spraakbericht aan het opnemen bent op WhatsApp en je helemaal opnieuw moet beginnen? De app, waarmee je berichtjes mee kan versturen, heeft daarvoor een oplossing. Die kan wel voor gênante situaties zorgen.

Nu moet je het microfoon-icoontje ingedrukt houden om een spraakbericht op te nemen. Met de update wordt het mogelijk om ‘handsfree’ een spraakopname te maken, omdat je het symbool nog maar een halve seconde moet indrukken. Vroeger kon je, per ongeluk, je spraakbericht ongedaan maken door het microfoontje los te laten. Dat zal nu dus niet meer gebeuren.

Geheimen onthullen
De update mag het gebruik dan wel makkelijker maken, hij kan ook voor een paar gênante situaties zorgen. Zo zou je ook een spraakbericht kunnen versturen zonder het zelf te weten. Als je dan net een geheim aan het vertellen bent, kunnen je vrienden er onmiddellijk op de hoogte van zijn.

Je zorgt er dus best voor dat je je smartphone op tijd vergrendelt. De nieuwe feature wordt momenteel nog uitgetest op Android-toestellen.

Lees ook: Vanaf nu kan je WhatsApp-berichten verwijderen