Billie Eilish, Taylor Swift en Ariana Grande winnen MTV Video Music Award

Nieuwkomer Billie Eilish en de meer doorwinterde Amerikaanse zangeressen Taylor Swift en Ariana Grande hebben de belangrijkste prijzen gewonnen op de MTV Video Music Awards. Die werden uitgereikt op een show in New Jersey.

De grote winnares van de avond, Taylor Swift, haalde na haar optreden uit naar het Witte Huis. De zangeres liet in haar speech optekenen te zullen blijven strijden voor gelijke rechten van alle burgers, ongeacht hun seksuele geaardheid. Ze haalde ook even subtiel uit naar Kanye West, die haar tien jaar geleden voor schut zette op het podium. 

De 26-jarige Ariana Grande schopte het tot artiest van het jaar, terwijl de 29-jarige Swift de prijs won voor video van het jaar voor het nummer "You need to calm down". Het 17-jarige fenomeen Billie Eilish werd bekroond als beste nieuwe artiest en push artiest van het jaar. Ze kreeg ook een prijs voor de beste editing voor de video van haar hit "Bad guy". Ze was niet aanwezig op de show omdat ze momenteel op tournee is in Rusland.

De Amerikaanse rapster Missy Elliott kreeg de Vanguard-award voor haar hele carrière. Verder vielen nog onder meer Lil Nas X feat. Billy Ray Cyrus (lied van het jaar voor "Old town road"), Cardi B (beste hiphop voor "Money") en Panic! At The Disco (beste rock voor "High Hopes") in de prijzen.

De MTV Video Music Awards worden sinds 1984 uitgereikt. Fans kunnen online voor hun favoriet stemmen.