Het leukste uit VTM NIEUWS in 2016

2016 was een boeiend en bewogen nieuwsjaar, maar er was ook plaats voor leuke momenten. Af en toe leidde dat zelfs tot hilarische scènes. Een overzicht van de leukste VTM NIEUWS-momenten van 2016.

Sportanchor Maarten Breckx vergat in april even dat zijn microfoon nog aan stond. Terwijl Stef Wauters doodserieus een reportage aankondigde, hoorden we Maarten plots zeggen dat Formule 1-piloot Fernando Alonso toch een snoeper is. Stef kwam later in de uitzending even terug op de uitspraak en wou vooral weten of Maarten nu "sloeber" of "snoeper" zei. Oordeel vooral zelf.

Groetjes aan Dany
Ook de journalisten ter plaatse kregen soms te maken met onverwachte omstandigheden. Zo onderbrak acteur Kevin Janssens Aagje Vanthomme tijdens een livegesprek. Hij wou even de groeten doen aan Dany Verstraeten. En Dany deed de groeten terug...

Janssens was trouwens niet de enige acteur die Aagje Vanthomme onderbrak. Zijn collega Koen De Bouw rende na een livegesprek met VTM NIEUWS op de première van 'De Premier' nog even terug om te melden dat hij "fan is van Stef Wauters”.

Op restaurant met Stef
Een etentje met anchor Stef Wauters, wie wil dat niet? Na het bekijken van een reportage over vijf beloftevolle chefs, liet Stef zich ontvallen dat hij zeker een aantal van de restaurants wil uitproberen. Weervrouw Jill Peeters wou duidelijk graag mee, maar Stef was niet zo enthousiast...

Regenjas nodig Jan?
Als journalist ter plaatse gaan om live verslag uit te brengen: het kan spannend zijn. Ook VTM NIEUWS-journalist Jan Dewijngaert mocht dat aan den lijve ondervinden. Tijdens een live-interventie in het voetbalstadion van Roeselare kreeg Jan een fameuze douche over zich heen. Blijkbaar stond hij iets te dicht bij het terrein, dat op dat moment gesproeid werd. In het vervolg toch maar niet je beste pak aantrekken, Jan.

Heeft Maarten trouwplannen?
Dagelijks geven de anchors duiding bij het nieuws, maar soms krijgt het nieuws een persoonlijke laag. VTM NIEUWS-anchor Elke Pattyn zette zo collega Maarten Breckx even met de mond vol tanden tijdens een uitzending. Wanneer Maarten aankondigde dat Kevin De Bruyne ging trouwen, wilde Elke weten of dat Maarten op ideeën bracht.

"Kenneth ik zie je niet goed"
Dat rechtstreeks verslag uit écht brengen niet simpel is, mocht VTM NIEUWS-journalist Kenneth Dee ondervinden. Tijdens een betoging van militairen in Brussel ontplofte naast hem een rookbom. Kenneth verdween volledig in de rook.

Maatje David
De anchors van VTM NIEUWS zijn niet alleen collega's, maar soms ook goeie vrienden. Na een reportage over de start van het maatjesseizoen, zag Stef meteen zijn kans om dat duidelijk te maken aan weerman David Dehenauw. Toegegeven, het is een binnenkopper, maar daarom is het woordgrapje niet minder leuk.