Meus: "Het is bon ton om Pascale te bashen"

“Het is bon ton om Pascale te bashen, ik ken dat”, zei Jeroen Meus vanmiddag live in het VTM NIEUWS vanop de Boekenbeurs. Anchor Birgit Van Mol vertoeft deze week op de beurs en wist de twee toppers voor het eerst samen te brengen voor een tv-interview. 

“Ik voel veel druk van alle kanten, behalve van Jeroen”, lacht Pascale Naessens. “Het is bon ton om op Pascale te bashen, ik heb ook zo’n tijd gehad”, zegt Jeroen Meus. “Een paar jaar geleden was het ook bon ton om Jeroen te bashen. Dat is typisch Vlaams. Mensen zetten je graag op een piëdestal want dan kunnen ze je er ook af knallen. Dat is soms wel eens frustrerend”, aldus Meus.

Cliché
“Uiteindelijk maakt dat een mens wel sterker”, springt Naessens hem bij. “Je krijgt dan heel veel reacties van mensen die je steunen. Het wordt ook vaak allemaal cliché voorgesteld. Ik denk dat Jeroen staat voor een kwalitatieve en pure keuken. Rond boter zijn er trouwens ook vaak pro’s én contra’s. Ik vind de kritiek allemaal wat kort door de bocht. Gezonde voeding is voor mij vertrekken van kwalitatieve en natuurlijke producten en zo ver mogelijk wegblijven van geraffineerde producten.”

"Puur maar met gezond verstand"
“Gewoon koken met gezond verstand. Begin met je basisproduct, dan hoef je zelfs niet goed te kunnen koken, want het product spreekt al genoeg voor zich”, zegt Meus. “Ik zou wel eens samen gezellig willen koken met Jeroen”, aldus Naessens. “Of samen een boek schrijven, met als titel ‘Puur maar met gezond verstand’”, lacht Meus.