Man doodgeslagen in Nederland op verdenking van betasten 4-jarig meisje

In een speeltuin in Assen, in de Nederlandse provincie Drenthe, is vandaag een man overleden na een mishandeling. De politie heeft vijf mannen, allen buurtbewoners, aangehouden. Volgens de politie waren de vijf op de man afgegaan omdat ze hem verdachten van een zedendelict.

De politie kreeg rond 13 uur melding over een man op een veldje waar een kinderfeest aan de gang was. De man, die ook een genodigde was maar niet in de wijk woonde, zou een meisje van vier jaar onzedelijk hebben betast. Daarop zouden mensen op het feest het slachtoffer hebben aangesproken, waarna het uit de hand liep. 

Agenten kwamen ter plaatse, maar inmiddels bleken ook vijf mannen uit de omgeving te zijn tussengekomen. Een van hen is de vader van het meisje. Volgens een buurtbewoner, die graag anoniem wil blijven, werd de vader eerst aangevallen. Daarop sloeg de dader op de vlucht. De andere mannen wisten hem vervolgens te pakken. Het slachtoffer, een Assenaar, werd dusdanig mishandeld dat reanimatie niet meer mocht baten.

De politie heeft de vijf mannen aangehouden. Ze zitten vast. De politie onderzoekt nu wat er tussen de vijf en het slachtoffer is voorgevallen, maar ook bekijkt ze de melding van het mogelijke zedendelict. Over de identiteit en de leeftijd van het slachtoffer en de verdachten zijn geen mededelingen gedaan. 

Onder de buurtbewoners heerst grote verslagenheid. Ze omschrijven de buurt als rustig en bewoners gaan goed met elkaar om. “Ik vind het echt niet normaal. Er gebeurt hier nooit iets en dan nu dit. Iedereen is enorm boos en geschrokken”, vertelt een vrouw die al meer dan vijftien jaar in de wijk woont.