Dossier President Macron

Macron wil met VS tegen terreur strijden

Emmanuel Macron wil politiek en militair meer samenwerken met de Verenigde Staten in de strijd tegen terrorisme. Dat heeft de Franse president vandaag gezegd in een interview met Le Journal du Dimanche.

Macron wil dat Parijs en Washington een gezamenlijke strategie ontwikkelen in de strijd tegen extremisten en in de oorlog in Syrië. Hij verwees in het interview met Le Journal du Dimanche naar de gezamenlijke aanval van de VS, Frankrijk en Groot-Brittanië tegen Syrië in april. De Franse president noemde de gecoördineerde militaire operatie "complex en zeer succesvol".

Macron was eind april in Washington op bezoek bij president Trump. Ondanks het feit dat beide wereldleiders er verschillende ideeën op nahouden over bijvoorbeeld handel en de opwarming van de aarde, was het staatsbezoek volgens waarnemers een succes.

Rel na uitspraken Trump
Dit weekend ontstond er een diplomatieke rel na de uitspraken van Donald Trump over de aanslagen van 2015 in Parijs. Volgens de Amerikaanse president zouden er minder slachtoffers gevallen zijn, als er mensen gewapend waren geweest. Frankrijk keurde de uitspraken van Trump sterk af en vroeg uitdrukkelijk om respect voor de slachtoffers.

Lees meer:

Bekijk ook: