Bestuurder ongeval Waasmunster had gedronken

De bestuurder die gisterenavond in Waasmunster een moeder en haar twee kinderen (9 en 12) heeft aangereden, legde een positieve ademtest af. Dat bevestigt burgemeester Michel Du Tré (CD&V) aan VTM NIEUWS.

Het ongeval gebeurde rond 20 uur gisterenavond aan een fietsersbrug op de grens tussen Hamme en Waasmunster. Een automobilist met een nieuwe, zware BMW reed de moeder en haar kinderen aan op het fietspad.

De man was onder invloed van alcohol, blijkt nu. Volgens getuigen reed de bestuurder veel te snel en was hij op weg naar een feest in de vlakbij gelegen feestzaal, maar volgens de eerste bevindingen van het parket leek de automobilist niet te snel te rijden. 

Niet meer in levensgevaar
Na het ongeval kwamen drie medische interventieteams ter plaatse om zich over te slachtoffers te ontfermen. De moeder raakte zwaargewond, de twee kinderen, een jongen (12) en een meisje (9), verkeerden een tijd in levensgevaar, maar zijn intussen stabiel. 

Het rijbewijs van de bestuurder werd voor vijftien dagen ingetrokken. De man zal voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter in Dendermonde op verdenking van onopzettelijke slagen en verwondingen en sturen onder invloed. Het parket vraagt zijn aanhouding.

Bekijk ook: