Viaduct Gentbrugge verliest brokstukken

Er vallen brokstukken van het viaduct ter hoogte van de E17 in Gentbrugge. “Het is een gekend probleem en het blijft maar gebeuren”, klinkt het bij voorbijgangers.

Een fietser reed vandaag op de Land van Rodelaan in Gentbrugge, toen hij op het fietspad onder het viaduct van de E17 brokstukken vond. De man trok er foto's van en plaatste die online. “De brokstukken waren vuistdik, maar je kan zeker zijn dat het stuk een arm lang was toen het van het viaduct afbrak”, zegt de voorbijganger.

“Ik passeer er met mijn twee jonge kinderen meermaals per dag", klonk het nog. "En het is niet de eerste keer dat zoiets voorkomt. De buurtbewoners hebben vorige week nog stukken zien liggen. Het is onbegrijpelijk dat ze hier niets aan doen.”

Renovatie in 2020
Het bijna vijftig jaar oude viaduct ondergaat normaal pas in 2020 een grondige renovatie. “Voor de veiligheid moet er nu al een net komen, toch?”, vraagt de voorbijganger zich af. Er zijn wel politici en buurtbewoners die oplossingen voorstellen voor het probleem, zoals het omleiden van het verkeer via de R4.