Verkeerslichten rond Leuven even stuk

Deze ochtend was er in Leuven en omgeving sprake van een algemeen probleem met meerdere verkeerslichten. Vooral op de grote verkeersknopen was er enige hinder.

"De eigenlijke oorzaak was een probleem met het hoogspanningsnet bij de nutsmaatschappijen”, zegt woordvoerster Veva Daniëls van het Agentschap Wegen en Verkeer. “Dat probleem is nu opgelost, maar een aantal verkeerslichten moest handmatig opnieuw opgestart worden. Onze techniekers hebben deze intussen kunnen maken.”

Ondertussen kwamen ook vanuit Herent, Lubbeek, Kortenberg en Lovenjoel meldingen binnen. In het stadskantoor was er zelfs sprake van een afgaand alarm. Enkele uren later was alles opgelost.

Hoffelijk rijgedrag
Het politiekorps raadde aan om enkel de verkeersborden te volgen. Ze hadden ook twee extra politieploegen op pad gestuurd om de belangrijkste verkeerspunten van de stad te regelen. Verder vroegen ze om de snelheid aan te passen en hoffelijk te zijn. Enkel op die manier kon chaos vermeden worden.

Station
Ook het station van Leuven heeft enige hinder ervaren. Daar werkten sinds zeven uur deze morgen verschillende informatieborden niet. Dit gold ook voor de automatische aankondigingen. Volgens de NMBS is het treinverkeer zelf nooit verstoord geweest en op het perron was extra personeel aanwezig om de reizigers wegwijs te maken.