"Van Rossem pleegt karaktermoord"

Bert De Clercq, de journalist die gisteren de wind van voren kreeg van Jean-Pierre Van Rossem, heeft gereageerd op de hele heisa. De Clercq zette twee dagen geleden een interview op Youtube, waarin Van Rossem spreekt over zijn euthanasieplannen. Dat filmpje schoot in het verkeerde keelgat bij Van Rossem, die de jonge videomaker op Facebook een “kloteventje dat zich als journalist uitgeeft” noemde. In een nieuwe video dient De Clercq Van Rossem van repliek.

In het interview dat Van Rossem aan de videoreporter geeft, spreekt hij over zijn plannen om euthanasie te plegen. “Mijn leven is voltooid” en “tegen het einde van het jaar mag het voorbij zijn”. Deze uitspraken zijn volgens Van Rossem verdraaid. Bovendien beweert Van Rossem dat hij niet wist dat hij gefilmd werd.

De Clercq reageert nu dat hij Van Rossem verschillende malen contacteerde voor een interview en hierin duidelijk zijn plannen vermeldde, maar geen antwoord kreeg. “Nadien beweert hij dat je twintig mails hebt verstuurd en dat hij niet wist dat het gefilmd werd.”

Euthanasie
Van Rossem gaf gisteren aan VTM NIEUWS toe dat de euthanasiepapieren geregeld zijn maar “enkel om zelf te kunnen beslissen op het moment dat het niet meer gaat". De Clercq reageert hierop: “Je zegt dat je dit terloops hebt gezegd, Jean-Pierre. Maar dit was je antwoord op mijn openingsvraag…”.

“De rest van het gesprek gaat niet over euthanasie dus je kan wel stellen dat ik het niet heb uitgemolken."

Karaktermoord
De videoreporter spreekt Van Rossem in zijn video ook rechtstreeks aan: “Je gaat geen dialoog met me aan, maar maakt me uit voor het vuil van de straat. Je liegt pertinent over de onwetendheid waardoor je karaktermoord pleegt op een jonge videojournalist die iedereen nu haat.”

De conclusie volgens De Clercq is dan ook dat “als iemand luid genoeg schreeuwt en brult, hij volledig onterecht en met leugens karaktermoord kan plegen. En er zo voor kan zorgen dat iemand met de beste bedoelingen doodsbedreigingen krijgt en het respect dat hij in al zijn werk heeft gestoken in twijfel wordt getrokken".

Bekijk ook: