Politie Brussel rijdt jongeman dood op weg naar interventie

De politie in Brussel heeft vannacht op weg naar een interventie een minderjarige jongen aangereden, hij overleefde het ongeval niet. De jongeman was op de vlucht voor een politiecontrole toen hij werd aangereden door een andere politiepatrouille die op weg was naar een inbraakmelding. Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend.

(Lees verder onder de video)

De politie hield gisterenavond een controleactie aan de Kunstberg naar aanleiding van drugshandel. Tijdens de actie wilden ze een jonge man controleren. Hij is te voet gevlucht voor de controle en werd door de agenten gevolgd in de richting van de Ravensteingalerij. Toen hij daar en de Kantersteen opliep, botste hij op een voertuig van de anti-agressiebrigade. Zij waren onderweg naar aanleiding van een mogelijke diefstal. Het politievoertuig en heeft de jongeman aangereden. De agenten en de MUG probeerden hem nog te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse.

Verder onderzoek
Verder onderzoek, onder meer aan de hand van camerabeelden, moet uitwijzen in welke omstandigheden het ongeval precies plaatsvond. Zo wordt nagegaan of er sirenes en zwaailichten gebruikt werden door de politie. In dat geval mag de politie sneller rijden dan toegestaan, maar moeten de verkeersregels uiteraard wel gerespecteerd blijven. Het parket onderzoekt de zaak.

Het politieteam is erg aangedaan door het ongeval en betuigt haar oprechte medeleven. De agenten van de Brusselse politie worden door een stressteam begeleid. Voor de onderzoeksdaden werd een andere politiezone gevraagd om het onderzoek in alle neutraliteit te kunnen laten plaatsvinden.