Opklaringen moeten plaats maken voor sneeuw

Vanmiddag blijft het droog en zonnig, maar in de loop van de nacht gaat het sneeuwen. De maxima liggen tussen -2 graden in Hoog-België en +4 aan zee. Morgen start de dag met sneeuw, maar die verlaat in de loop van de dag geleidelijk ons land. Dat meldt het KMI.

Hoewel de bewolking vanmiddag vanaf het westen toeneemt, blijft het voornamelijk droog. Vanavond bereikt een sneeuwzone ons land via de Westhoek en in de loop van de nacht zal ze geleidelijk het grootste deel van ons land inpalmen. Enkel in het uiterste noorden en noordoosten van België blijft het mogelijk nog droog. In de andere regio's kan er tussen 3 en 8 centimeter sneeuw vallen. Lokaal is tot rond 10 centimeter sneeuw mogelijk. Op het einde van de nacht stroomt vanaf de Noordzee wat zachtere lucht over ons land. In het uiterste westen kan de sneeuw dan overgaan in smeltende sneeuw.

Morgen start de dag betrokken met sneeuw. Geleidelijk gaat de sneeuw in de westelijke helft van het land over in smeltende sneeuw of zelfs regen. Pas laat in de namiddag verlaat de sneeuwzone ons land via het noordoosten. De maxima liggen tussen -2 graden en +1 graad ten zuiden van Samber en Maas, rond +2 graden in het centrum en rond +4 graden aan zee.

Morgennacht is er nog kleine kans op enkele sneeuwbuitjes, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het kan nevelig worden en enkele aanvriezende mistbanken zijn niet uitgesloten. Daarnaast blijft het opletten voor gladde wegen. Het gaat overal vriezen.

Donderdag wordt het in de loop van de dag droog, maar koud. De maxima liggen tussen -1 graad in de Hoge Venen en +3 graden aan zee. Op het einde van de namiddag of in de avond bereikt een storing de grens met Frankrijk. In de eerste deel van de nacht valt er daaruit sneeuw of smeltende sneeuw. Vrijdag en in het weekend wordt het wisselvallig met neerslag, vaak in de vorm van regen.