Ook vandaag nog hinder op Zaventem

De luchtvaartmaatschappij Emirates heeft de voorbije dagen een aantal vluchten geschrapt op Brussel Airport. Dat meldt de Waalse krante La Libre. Reden is een tekort aan piloten, zoals enkele maanden geleden al het geval was voor lagekostenmaatschappij Ryanair. En ook Brussels Airlines kampt vandaag nog met problemen

Mintens een tiental verbindingen vanop de luchthaven van Zaventem naar Dubai is of zal in de komende weken worden afgelast door Emirates. Niet alleen Brussel wordt getroffen, ook in Londen, München en Oslo schrapt de luchtvaartmaatschappij vluchten. Emirates zou in totaal twintig vliegtuigen tijdelijk aan de grond houden.

Piloten
Mei is traditioneel de zwakste maand wat reizigersaantallen betreft voor de luchtvaartmaatschappij uit de de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Een tekort aan passagiers speelt dus waarschijnlijk mee, maar Emirates heeft daarnaast, net zoals het merendeel van de luchtvaartmaatschappijen, te kampen met een tekort aan piloten.

De topman had begin april nog te kennen gegeven dat het bedrijf 100 à 150 vliegeniers tekort komt om op volle kracht te kunnen draaien.

Brussels Airlines
En ook Brussels Airlines moet vandaag nog vier vluchten schrappen vanwege technische problemen met toestellen van partner CityJet. Het gaat om vluchten naar Göteborg, Edinburgh, Praag en Milaan Malpensa.

De problemen zijn dus beperkter dan gisteren, toen de maatschappij twaalf vluchten moest schrappen. Intussen zijn de technische problemen met de twee eigen vliegtuigen opgelost, zegt woordvoerster Kim Daenen, en CityJet kan vandaag een derde vliegtuig (type Sukhoi Superjet) inzetten voor Brussels Airlines. 

Lees ook: 12 vluchten geschrapt op Zaventem: "technische problemen"