Ontvoerde baby gevonden in Wijnegem

In Wijnegem is gisteravond een baby aangetroffen. Het gaat om het kind dat gisteren als vermist werd opgegeven. De baby verkeert in goede gezondheid. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. En ook de moeder bevestigde het nieuws via Facebook.

De politie kreeg vannacht een oproep binnen van een man die een baby had gevonden. Het kind verkeerde in goede gezondheid. De politie bevestigt nu dat het om de baby van vijf maanden gaat die afgelopen vrijdag in het Henegouwse Estinnes-au-Mont werd ontvoerd, op zo'n vijftien kilometer van La Louvière. Volgens RTL Info werd het kind bij de ex-man teruggevonden.

De moeder bevestigde ook via Facebook dat het kind werd teruggevonden. "Ik ben ontzettend gelukkig dat ze mijn meisje teruggevonden hebben. Ik bedank iedereen met heel mijn hart voor alles wat jullie hebben gedaan voor mij", aldus de moeder. Volgens het parket moet ze de baby nu nog officieel identificeren.

Machete
De vader probeerde de moeder te vermoorden door haar met een machete op het hoofd te slaan. Hij ging er vervolgens met het kind vandoor. De politie verspreidde gisteren een opsporingsbericht.

"De vader van het kind wilde zijn kind wat meer zien", vertelde een vriend van de familie aan VTM NIEUWS. "'s Avonds zijn dan de stoppen doorgeslagen en is hij gaan aanbellen bij de moeder van het kind. Hij heeft haar geschopt en op het hoofd geslagen met een machete. Daarna is hij weggevlucht samen met zijn broer." Het duo werd opgepakt en verblijft momenteel in de gevangenis.

"Dader zag dochter te weinig"
“De dader had het bijzonder moeilijk met de breuk met zijn ex en het feit dat hij zijn dochter amper zag”, zegt VTM NIEUWS-journaliste Nathalie Dyck. “Er was deze week een afspraak om elkaar te ontmoeten, maar tot dan heeft hij het niet volgehouden. De man is vrijdagavond in een soort woede-aanval naar de camping gereden en heeft zijn ex daar onmiddellijk aangevallen.” De vrouw is inmiddels aan de beterhand, maar heeft nog verwondingen.

Buurman vond baby
De baby werd achtergelaten aan de voordeur van een huis in Wijnegem. De eigenaar vond de baby samen met zijn buurman Danny Vandaele. “We wisten dat het kind daar nog niet zo lang kon liggen, want een kwartier daarvoor zijn we nog met de hond gaan wandelen. Gelukkig. Met die koude stel je je toch wel wat vragen”, reageert Vandaele verbijsterd.