Nationale Bank ontruimd door verdacht voertuig

De gebouwen van de Nationale Bank aan de Brusselse Berlaimontlaan zijn vanmorgen ontruimd omwille van een verdacht voertuig. Dat bevestigde de Brusselse politie. Die heeft vanmorgen een veiligheidszone ingesteld en liet DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, ter plaatse komen. Het bleek vals alarm.

Het personeel van de Nationale Bank meldde deze ochtend een verdacht voertuig in de Berlaimontlaan in Brussel. In de loop van de nacht is er namelijk een verdachte bestelwagen geparkeerd in de Berlaimontlaan in Brussel. De politie nam daarop het zekere voor het onzekere en stelde een veiligheidszone van zowat 200 meter in, tussen de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal en het rondpunt met de Bankstraat en de Zandstraat.

De gebouwen van de Nationale Bank werden ook ontruimd, maar ze zijn rond 12.30 uur opnieuw vrijgegeven. De ontmijningsdienst van het leger kwam ter plaatse om na te gaan of er explosieven in de bestelwagen lagen. Met een robot werd het voertuig onderzocht, maar het bleek het loos alarm te zijn. Het personeel heeft de gebouwen opnieuw kunnen betreden. De eigenaar van de bestelwagen zal nu verhoord worden door de politie.