Eén jaar geleden boorde een vrachtwagen zich in het ING-bankkantoor van Kortenberg

Een jaar geleden gebeurde in Kortenberg een zwaar ongeval met een vrachtwagen. Een meisje van twee kwam daarbij om het leven. Een vrachtwagen reed toen tegen een tiental auto’s en ramde nadien een bankkantoor. Er vielen ook zes gewonden, onder wie de vader van de overleden peuter.

(Lees verder onder de video)

Het ongeval gebeurde omstreeks 10.15 uur op de hoek van de Leuvensesteenweg en het Gemeenteplein in de Vlaams-Brabantse gemeente. Volgens de brandweer kwam de oplegger uit de richting van Zaventem en begon die te zwalpen. Het gevaarte raakte aan beide zijden van de weg voetgangers en voertuigen, om zich ten slotte in de voorgevel van het ING-bankkantoor te boren.

Dode en zes gewonden
Bij de crash liet een kind het leven. Het slachtoffer is een meisje van twee jaar oud. Er vielen ook zes gewonden, onder wie de vader van de overleden peuter. Het kind en haar vader werden vlak bij de bank door de zware oplegger van het voetpad gemaaid. De vader werd toen met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hij verloor een been en wacht nog steeds op geld van de verzekeringen en op een prothese.