Beelden tonen ravage in Molenbeek: 1 relschopper rechtstreeks gedagvaard

De man die naar aanleiding van de onlusten tijdens de Oudejaarsnacht voor de Brusselse onderzoeksrechter was geleid, is door die onderzoeksrechter in verdenking gesteld van smaad, bedreigingen en weerspannigheid, maar vrijgelaten onder voorwaarden. Dat meldt het Brusselse parket. De tweede man die gerechtelijk was aangehouden, heeft een rechtstreekse dagvaarding gekregen en moet zich op 1 februari voor de Brusselse correctionele rechtbank verantwoorden, eveneens voor smaad, weerspannigheid en bedreigingen.

De politie van de zone Brussel-West (Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg) had in de nacht van oud op nieuw de handen vol met relschoppers, voornamelijk in de omgeving van het metrostation Zwarte Vijvers. Daar staken jongeren vuilnis en een auto in brand. De ramen van drie handelszaken moesten eraan geloven en een apotheek werd geplunderd. De politie en brandweer werden met stenen bekogeld en vier politievoertuigen en twee brandweervoertuigen raakten daarbij beschadigd. Vier agenten raakten ook lichtgewond.

Nadien werden nog drie wagens in brand gestoken in de Ribaucourtstraat. Twee woninggevels raakten daarbij ook beschadigd. De politie hield een twintigtal personen administratief aan en verrichtte ook twee gerechtelijke arrestaties. Die twee personen werden ter beschikking gesteld van het parket. Dat parket liet één van die twee voorleiden bij de onderzoeksrechter, terwijl de tweede een rechtstreekse dagvaarding kreeg.