Aanvallers van Yordi (13) opgepakt

Het geval van zinloos geweld in Roeselare waarbij de 13-jarige Yordi in elkaar werd geslagen, is opgehelderd. De drie daders zijn opgepakt. Dat meldt zijn moeder op Facebook en wordt bevestigd door de politie. 

Twee weken geleden werd Yordi door drie mannen aangevallen aan de Spiraalbrug aan het station van Roeselare. Ze trokken hem van zijn fiets toen hij terugkwam van school en gaven hem enkele vuistslagen waardoor hij het bewustzijn verloor. In het ziekenhuis stelden dokters verwondingen aan zijn lip en oogkas en een hersenschudding vast.

(Lees verder onder de video)

Oproep op Facebook
Zijn moeder deed een oproep op Facebook, maar dat leidde eerst niet tot een doorbraak. Wel stapten twee andere 13-jarigen naar de politie, omdat ze ook lastiggevallen waren door het drietal.

Twee weken later is het geval van zinloos geweld toch opgehelderd. “Wij hebben net een fantastisch telefoontje gehad. De drie daders van Yordi zijn opgepakt”, meldt zijn moeder op haar Facebookpagina. De politiezone Riho bevestigt het nieuws. Morgen zal het parket van Kortrijk meer uitleg geven.