Aanvaller Yordi opgepakt en weer vrijgelaten

De daders van het zinloos geweld in Roeselare, waarbij de dertienjarige Yordi in elkaar werd geslagen, zijn drie minderjarigen. Dat bevestigt het parket van Kortrijk aan VTM NIEUWS. Ze werden geïdentificeerd aan de hand van camerabeelden. Een van de daders werd vanmiddag voorgeleid en meteen weer vrijgelaten.

“De veertienjarige die het voortouw nam, was al gekend bij de politiediensten voor gelijkaardige feiten”, zegt Karlien Ververken van het parket. Hij werd vanmiddag voorgeleid bij de jeugdrechter, maar die liet hem meteen weer gaan, omdat er geen plaats was in een jeugdinstelling, zegt het parket.

De twee andere verdachten, van dertien en veertien jaar oud, hadden een beperkter aandeel bij de feiten. Ze waren niet gekend bij de politiediensten. Nadat ze ter beschikking werden gesteld van het parket, werden ze weer vrijgelaten. Ze zullen zich op een later tijdstip moeten verantwoorden voor de jeugdrechter.

Twee weken geleden werd Yordi door de drie jongeren aangevallen aan de Spiraalbrug aan het station van Roeselare. Ze trokken hem van zijn fiets toen hij terugkeerde van school en gaven hem enkele vuistslagen waardoor hij het bewustzijn verloor. In het ziekenhuis stelden de dokters verwondingen aan zijn lip en oogkas en een hersenschudding vast.

Lees ook: Aanvallers Yordi (13) opgepakt

Bekijk ook: Moeder op zoek naar aftuigers zoon