7 TML-gangers naar ziekenhuis: 1 dode, 1 op intensieve

Een bezoeker van Tomorrowland is in het ziekenhuis overleden. In totaal zijn er gisteren zeven festivalgangers overgebracht, vier van hen belandden op intensieve zorg. Dat bevestigt het parket aan VTM NIEUWS.

Voor een van de vier kwam alle hulp te laat, want hij overleed in het ziekenhuis. Drie anderen brachten de nacht door op intensieve zorg. Twee onder hen mogen vandaag naar huis, maar één festivalganger is er nog steeds niet goed aan toe.

Indiër
De man die is overleden, werd gisteravond onwel voor de mainstage. Hij is op het festivalterrein gereanimeerd, maar overleed in het ziekenhuis. Ook drie anderen zijn naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) in Edegem overgebracht. Over de doodsoorzaak bestaat nog geen duidelijkheid. Volgens informatie van het Antwerpse parket is het dodelijke slachtoffer een 27-jarige man uit India.

De organisatie betreurt het voorval. “We leven mee met de familie en vrienden van het slachtoffer", zegt woordvoerster Debby Wilmsen.

(Lees verder onder de video)

Hulp
“Festivalgangers die om welke reden dan ook medische hulp nodig hebben, moeten niet aarzelen om zorgverleners op het festival aan te spreken. Het Vlaamse Kruis en urgentieteams van het UZA zijn op het terrein aanwezig en weten perfect wat ze moeten doen”, aldus ziekenhuiswoordvoerster Evita Bonné op de VRT-radio.

Het geheel uitverkochte Tomorrowland 2019 ging gisteren van start en duurt nog tot en met zondag. Het tweede festivalweekend begint op vrijdag 26 juli.

NIet eerste keer
Ook vorig jaar overleed een festivalganger uit India. De 26-jarige vrouw werd onwel op het festivalterrein en bezweek een dag later in het ziekenhuis. Een Tsjechische vrouw (33) overleed na zes dagen. Beide slachtoffers hadden sporen van xtc in hun bloed maar volgens het parket waren hun doodsoorzaken een combinatie van verschillende factoren. In 2012 bezweek een 26-jarige Britse vrouw aan een overdosis drugs.