Kerk: "Geschokt, maar geen reden tot paniek"

De katholieke Kerk reageert geschokt op de aanslag in een kerk in het Noord-Franse Saint-Etienne-du-Rouvray. Maar de Belgische bisschoppen willen niet panikeren. Ook Paus Franciscus is getroffen door verdriet en afkeer en veroordeelt de aanslag.

“We zijn diep geschokt na wat er zich in Frankrijk heeft afgespeeld”, klinkt het bij de Belgische bisschoppen. “Het is enorm triest en mensen zijn bang voor meer aanslagen, maar we willen de angst en de paniek vermijden. We moeten rust houden en mensen samen brengen in gebed. Maar we weten hoe triest dit is en daar staan we natuurlijk bij stil. Er zijn bij ons in België alleszins nog geen bijzondere maatregelen genomen.”

Ook het Vaticaan heeft inmiddels gereageerd op de aanslag in Noord-Frankrijk. Zij sluiten zich aan bij het verdriet en de afkeer omtrent de dood van de 84-jarige priester. “Wij zijn bijzonder getroffen omdat dit vreselijk geweld heeft plaatsgevonden in een kerk, een sacrale plaats waar de liefde van God zich openbaart",zegt het Vaticaan.

Bekijk ook: