1 dode en 4 gewonden na ongeval E34

Op de E34 net voor de afrit in Oud-Turnhout is vanmorgen een zwaar ongeval gebeurd. Een wagen met aanhangwagen ging aan het slingeren en kantelde. Een persoon kwam daarbij om het leven, drie anderen werden naar het ziekenhuis gebracht en een persoon zit nog gekneld in de wagen. De hinder bedraagt ongeveer drie kwartier.

“Rond half tien kregen we een oproep binnen over een zwaar ongeval op de E34 net voor de afrit Oud-Turnhout richting Eindhoven”, zegt de federale wegpolitie aan VTM NIEUWS. Een wagen met een aanhangwagen ging er om onbekende reden aan het slingeren. Uiteindelijk kantelde de wagen en kwam op de rechterrijstrook en de pechstrook terecht.

In de wagen zaten vijf Roemenen. Een persoon kwam om het leven. Drie anderen werden gewond naar het ziekenhuis gebracht. Een andere inzittende zit nog altijd gekneld in de wagen en wordt op dit moment bevrijd.

“Aangezien twee rijstroken versperd zijn is de hinder aanzienlijk en zal die nog een tijdje aanhouden”, aldus nog de wegpolitie. Het Vlaams Verkeerscentrum meldt dat je er drie kwartier moet aanschuiven. 

Door: Stijn Defoirdt